Izvještaj MUP-a ZDK za 26.06.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 26.06.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva u kojima su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Breza

U toku noći 25/26.06.2013. godine, u mjestu Banjevac, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo P.E., iz koje je otuđena određena količina elektro alata i drugih predmeta. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Maglaj

U toku noći 25/26.06.2013.godine, u ulici Viteška, izvršeno je krivično djelo teška krađa u zlatarsku radnju „Ahmetović“, vlasništvo A.S., iz koje je otuđena određena količina zlatnog i srebrenog nakita. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Tešanj

U toku noći 25/26.06.2013. godine, u mjestu Tešanjka, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo M.F., iz koje je otuđena torbica u kojoj se nalazila određena količina novca, dva mobilna telefona, bankovne kartice i lična dokumenta. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Žepče

Dana 26.06.2013. godine, na magistralnom putu M-17 u mjestu Tatarbudžak, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo scania, registarskih oznaka M29-O-592, kojim je upravljao E.M. iz Ilidže, i putničko motorno vozilo golf 4, registarskih oznaka T74-K-600, kojim je upravljao M.T. iz Žepča, koji je tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodile su se još dvije saobraćajne nezgode u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close