Izvještaj MUP-a ZDK za 26.05.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 26.05.2014.

JAVNI RED I MIR

 

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. Unavedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET

 

Maglaj

U toku noći 25/26.05.2014. godine, u mjestu Donji Ulišnjak, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo S.E., kojom prilikom je nepoznato lice otuđilo određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj koji poduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršene teške krađe.

Žepče

U toku noći 25/26.05.2014. godine, u naseljenim mjestima Želeća i Begov Han, od strane nepoznatog lica otuđena je određena količina kabla vlasništvo Željeznica  FBiH. Od strane službenika policije su poduzete aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti pod kojim je izvršeno navedeno krivično djelo, kao i na otkrivanju izvršioca istog.

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA 

 

Na području Kantona dogodilo se dvadeset saobraćajnih nezgoda u kojim su dva  lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close