Izvještaj MUP-a ZDK za 26.05.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 26.05.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom su dva lica   zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Zenica

Dana 26.05.2013. godine, u ulici Londža, od strane lica Z.D., rođenog 1991. godine, iz Zenice, izvršen je fizički napad na službenike uniformisane policije Policijske stanice Centar. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada, a na mjestu izvršenja napada je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe.

Dana 26.05.2013. godine, u noćnim satima, u ulici Kranjčevića bb, od strane nepoznatog lica  izvršeno je krivično djelo teške krađe u pokušaju putničkog motornog vozila marke „Golf III“ vlasništvo T.I. iz Zenice. Od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I je na mjestu izvršenja ovog krivičnog djela izvršen uviđaj, dok se nastavljaju aktivnosti na otkrivanju i pronalasku izvršioca istog.

Dana 26.05.2013. godine, u ulici Derviša Imamovića bb, od strane službenika uniformisane policije Policijske stanice Crkvice, legitimisano je lice S.D. iz Zenice, kod kojeg je prilikom pregleda pronađena alufolija sa sadržajem zeljaste meterije, koja je svojim izgledom asocirala na opojnu drogu marihuanu. Nakon izvršenog pregleda lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
 
Zavidovići  

Dana 26.05.2013 godine, na regionalnom putu Zavidovići–Banovići, u mjestu Stavci, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke ” HYUNDAI”, registarskih oznaka M21-J-522, kojim je upravljao S.B. iz Zavidovića i pješak M.E. iz Zavidovića, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići je na mjestu saobraćajne nezgode izvršen uviđaj.

Na području Kantona dogodila se još jedna saobraćajna nezgoda, u kojoj nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close