Izvještaj MUP-a ZDK za 26.02.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 26.02.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 26.02.2014. godine, u ulici Ivana Cankara, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su prilikom pregleda lica Z.D. iz Zenice, kod istog pronašli staklenu teglu sa zeljastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, bruto težine 658,75 grama, te tri pvc kesice, bruto težine 131,95 grama, sa zeljastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 26.02.2014. godine, u ulici Fra Ljube Hrgića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo P.S., iz kojeg je otuđena određena količina zlatnog i srebrenog nakita, te novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Zavidovići

U toku noći 25/26.02.2014. godine, u ulici Gazi-Husrev-begova, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW-Golf II“, registarskih oznaka T74-J-156, vlasništvo H.N. iz Zavidovića. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close