Izvještaj MUP-a ZDK za 25.08.2014.

U prologu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 25.08.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva u kojima nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 25.08.2014. godine, u ulici Prve zeničke brigade, od strane službenika uniformisane policije izvršeno je legitimisanje i pregled lica T.N. iz Zenice, kojom prilikom je kod istog pronađen jedan paketić sa biljnim sadržajem koji asocira na opojnu drogu. Lice T.N. je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Maglaj

U vremenskom periodu od 15.08. do 25.08.2014. godine, u mjestu Donja Bukovica, od strane S.S. izvršena je sječa i krađa određene količine borove šume, vlasništvo J.P. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Tešanj

U toku noći 24/25.08.2014. godine, u mjestu Dobropolje, izvršena je krađa mopeda marke „Keeway“, registarskih oznaka 005-T-701, vlasništvo B.M. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Kakanj

Dana 25.08.2014. godine, na regionalnom putu Kakanj-Zenica u mjestu Roščevina, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali: putničko motorno vozilo marke „Opel-Kadet”, registarskih oznaka 429-T-042, kojim je upravljao T.A. iz Kaknja, putničko motorno vozilo marke „Opel-Vectra”, registarskih oznaka E27-J-041, kojim je upravljao M.F. iz Zenice, i putničko motorno vozilo marke „Toyota”, registarskih oznaka A59-K-002, kojim je upravljao Š.H. iz Travnika. Tom prilikom, teške tjelesne povrede zadobili su navedeni vozač T.A. i suvozač B.T. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.
Na području Kantona dogodilo se još 13 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close