Izvještaj MUP-a ZDK za 25.08.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 25.08.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 25.08.2013. godine, u Ulici dobrovoljnih davalaca krvi, prilikom pregleda lica H.E. pronađeni su jedan paketić i jedan smotuljak zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na marihuanu. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

U toku noći 24/25.08.2013. godine, u mjestu Vjetrenice-Nemila, izvršena je krađa oko 30 metara bakarnog elektro kabla, vlasništvo JP „Ceste Federacije BiH“. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Tešanj

Dana 25.08.2013. godine, u mjestu Rosulje, na magistralnom putu M 4, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo golf, registarskih oznaka A80-K-033, kojim je upravljao M.G. iz Doboja, i putničko motorno vozilo passat, registarskih oznaka LJTL641, kojim je upravljao K.A. iz Tešnja. Tom prilikom, teške tjelesne povrede zadobio je suvozač u vozilu passat, Š.E. iz Tešnja. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Doboj Jug

Dana 25.08.2013.godine, u mjestu Karuše, na magistralnom putu M-17, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo golf, registarskih oznaka 085-A-869, kojim je upravljao A.A. iz Doboj Juga, i putničko motorno vozilo golf, registarskih oznaka 237-A-119, kojim je upravljala M.S. iz Doboja. Tom prilikom, teške tjelesne povrede zadobila je navedena M.S., te saputnice: V.S., N.L. i L.D. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug.

Na području Kantona dogodilo se još 15 saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close