Izvještaj MUP-a ZDK za 25.07.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 25.07.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području ZE-DO Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, gdje su dva lica zadobila lake tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 25.07.2014. godine u 18,20 sati u mjestu Tocilići, općina Zenica, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je PMV marke Renault kojim upravljao Š.S. iz Zenice, prilikom pregleda vozila ispod sjedišta vozača pronađena je folija u kojoj je umotana zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Marihuanu. Š.S. lišen je slobode, nakon sačinjene potrebne dokumentacije u 19,30 sati osoba lišena slobode otpuštena je iz službenih prostorija. Izvršen uviđaj.

Tešanj

Dana 25.07.2014. godine u 09,10 sati u službene prostorije PS Tešanj pristupila je R.E. iz Tešnja i prijavila da je nad njom izvršeno krivično djelo prijevare, tako što je od nepoznatog lica iz Amerike putem interneta naručila robu koju je platila 5500,00 Eura, a ista joj nije isporučena. Od strane službenika uniformisane policije sačinjena službena zabilješka o događaju.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO Kantona dogodila se 21 saobraćajna nezgoda, u jednoj saobraćajnoj nezgodi jedno lice je zadobilo lake tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Zenica

Dana 25.07.2014. godine u vremenu od 16,20 do 18,45 sati na putu M-17 u mjestu Oglavak, općina Zenica, saobraćaj se odvijao naizmjenično jednom saobraćajnom trakom, zbog nanosa zemlje na kolovoz. Radnici Doboj puteva izvršili čišćenje kolovoza.

Na ostalim putnim pravcima na području ZE-DO Kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close