Izvještaj MUP-a ZDK za 25.07.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 25.07.2013.
 
JAVNI RED I MIR
 
Na području Kantona javni red i mir je narušen u 10 slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.
 
KRIMINALITET
 
Zenica
 
Dana 24.07.2013. godine, u 23,20 sati, u ulici Abdulaziza Aska Borića, od strane policijskih službenika izvršena je kontrola putničkog motornog vozila ford fiesta, registarskih oznaka 283-K-468, kojim je upravljao M.A. iz Zenice. Tom prilikom, navedeni vozač, kao i suvozač Z.A. fizički su napali na policijskog službenika C.S., koji je zadobio lake tjelesne povrede. Lica M.A. i Z.A. su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama za zadržavanje, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju krivičnih djela.
 
Maglaj
 
Dana 25.7.2013. godine, u vremenskom periodu od 12,00 do 19,50 sati, u mjestu Moševac, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo O.B., iz koje je otuđena štedna knjižica i određena količina novca. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.
 
BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
 
Zenica
 
Dana 25.07.2013. godine, u 20,20 sati, u ulici Školska, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali kombi marke “VW transporter”, registarskih oznaka E19-T-809, kojim je upravljala O.Z. iz Zenice, i pješak Đ.F. iz Zenice, koja je tom prilikom zadobila lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika uniformisane policije.
Na području Kantona dogodilo se još 13 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.
 
www.magazinplus.eu – MUP ZDK
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close