Izvještaj MUP-a ZDK za 25.04.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 25.04.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Zenica

Dana 25.04.2013. godine, u ulici Branilaca Bosne, izvršeno je krivično djelo teška krađa u prostorije buregdžinice “Studenac”, vlasništvo P.J., odakle su otuđena četiri gusena radijatora. Izvršen je uviđaj od strane službenika PU I. Istog dana, u navedenoj ulici, zbog sumnje da je počinio krivično djelo, od strane službenika uniformisane policije slobode je lišen i zadržan u prostorijama za zadržavanje Š.S. iz Zenice.

Zavidovići

U toku noći 24/25.04.2013. godine, u mjestu Petrovac-Husići, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo M.S., iz koje je otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Olovo

Dana 25.04.2013. godine, putem telefona u Policijsku stanicu Olovo se obratio komadant Civilne zaštite Olovo i prijavio da je u mjestu Nula, općina Olovo, na lokalitetu koji je u ranijem periodu deminiran, pronašao tri neeksplodirana ubojna sredstva, te izrazio sumnju da su ih NN lica naknadno postavila. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo. Istog dana, u navedenom mjestu, zbog sumnje da je počinio navedeno krivično djelo, od strane istražitelja Policijske stanice Olovo slobode je lišen i zadržan u prostorijama za zadržavanje H.A. iz Olova.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
 
Zenica

Dana 25.04.2013. godine, u ulici Bulevar Eze Arnautovića, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo ford-fokus, registarskih oznaka T84-M-050, kojim je upravljao S.A. iz Zenice, koji je vozilom ostvario kontakt sa drvetom pored kolovoza, te prešao na pješačku stazu, gdje je ostvario kontakt sa dva lica koja su sjedila na klupi, S.H. iz Zenice i K.A. iz Kaknja. U saobraćajnoj nezgodi, navedeni vozač i pješak K.A. zadobili su lake tjelesne povrede, dok je pješak S.H. zadobila teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Olovo

Dana 25.04.2013. godine, na regionalnom putu u mjestu Rezervoar, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila golf, registarskih oznaka 281-T-257, kojim je upravljao E.E. iz Olova. Tom prilikom, navedeni vozač, kao i suvozač Ž.A. iz Olova, zadobili su neutvrđen stepen povreda, te su prevezeni na liječenje u KUM Sarajevo.

Na području Kantona dogodilo se još 10 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close