Izvještaj MUP-a ZDK za 25.02.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 25.02.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U vremenskom periodu od 23.02. do 25.02.2014. godine, u ulici Lopate, izvršeno je krivično djelo teška krađa u podrumske prostorije kuće, vlasništvo F.M., iz kojih su otuđene četiri motorne pile i dva trimera. Zbog sumnje da je izvršio navedeno krivično djelo, slobode je lišen H.A. Isti je zadržan u službenim prostorijama za zadržavanje lica, radi kriminalističke obrade. Uviđaj je izvršen od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

U toku noći 25.02.2014. godine, na području općine Visoko, od strane: P.J., B.M., M.R. i A.H., izvršene su teške krađe u 12 putničkih motornih vozila iz kojih su otuđeni akumulatori, kasetofoni i alat. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama, dok su na mjestima izvršenja krivičnih djela izvršeni uviđaji od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Tešanj

Dana 25.02.2014. godine, u mjestu Šije, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo R.S., iz koje je otuđen jedan laptop. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close