Izvještaj MUP-a ZDK za 24.12.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 24.12.2012.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 23.12.2012. godine, u ulici Bulevar kralja Tvrtka I, u stubištu zgrade, od strane dva NN lica izvršeno je razbojništvo nad K.A. iz Zenice, od koje je tom prilikom otuđena torba u kojoj se nalazila određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 24.12.2012. godine, u ulici ZAVNOBiH-a, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo S.A., odakle je otuđena određena količina novca i zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

Dana 24.12.2012. godine, u naselju Prijeko, službenici uniformisane policije zatekli su P.A. i K.E., oba iz Visokog, kako u kolicima prevoze otuđeni aluminij sa starog obdaništa. Isti su lišeni slobode i zadržani u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Žepče

Dana 24.12.2012. godine, na magistralnom putu M-17, u mjestu Želeća, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo škoda, registarskih oznaka E08-J-340, kojim je upravljao M.K. iz Zenice, i teretno motorno vozilo man, registarskih oznaka 402-T-821, kojim je upravljao Dž.K. iz Bugojna. Tom prilikom, navedeni M.K. je zadobio lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close