Izvještaj MUP-a ZDK za 24.11.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 24.11.2012.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u 9 slučajeva, gdje je pet lica zadobilo lake tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 24.11.2012. godine u 00,10 sati u mjestu Gornja Gračanica, općina Zenica, od strane Š.N. izvršeno je krivično djelo nasilje u porodici nad suprugom Š.H. Od strane službenika uniformisane policije Š.N. lišen je slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje. Izvršen uviđaj.

Kakanj

Dana 23.11.2012. godine u 23,58 sati u naselju Termoelektrana, općina Kakanj, izvršeno je krivično djelo teške krađe u STR “Tarik”, vlaništvo Č.A. iz koje su otuđeni prehrambeni artikli, 14 šteka raznih cigareta, dezodoransi i drugo. Izvršen uviđaj.

Žepče

U toku noći 23/24.11.2012. godine u mjestu Karaula, općina Žepče, izvršeno je krivično djelo krađe metalnog poklopca sa bazena pitke vode, vlasništvo JKP Radnik DD Zavidovići. Izvršen uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 6 saobraćajnih nezgoda, u 2 SN, jedno lice je zadobilo teške tjelesne povrede, 4 lica zadobila su lake tjelesne povrede.

Zenica

Dana 24.11.2012. godine u 20,00 sati u raskrsnici Ulica Zmaj od Bosne i Bulevar kralja Tvrtka I, općina Zenica, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali PMV marke “Opel Astra” reg.oznaka T47-E-755 kojim je upravljao S.R. iz Zenice i PMV marke “Volvo” reg.oznaka M-809 FYS kojim je upravljao L. D. iz Zenice. U nastaloj saobraćajnoj nezgodi lake tjelesne povrede konstatovane u KB Zenica zadobili su S.R, L.D. i suvozač iz PMV “Volvo” B.M. Izvršen uviđaj.

Visoko

Dana 24.11.2012. godine oko 00,30 sati u mjestu Donja Seoča, općina Visoko, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza PMV marke “Polo” reg. oznaka T95-A-947 kojim je upravljao O.I. iz Ilijaša. U CUM Koševo teške tjelesne povrede konstatovane su kod O.I. dok je lake tjelesne povrede zadobio suvozač Č.D. iz Ilijaša. Izvrđen uviđaj.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Na putnim pravcima na području MUP-a ZE-DO Kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Na području MUP-a ZE-DO Kantona nije bilo požara i eksplozija.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close