Izvještaj MUP-a ZDK za 24.10.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 24.10.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

Dana 24.10.2013. godine, u naselju Ciglane, od strane dva nepoznata lica, uz upotrebu vatrenog oružja izvršeno je razbojništvo nad radnikom benzinske pumbe „Suša“. Prilikom upotrebe oružja nije bilo povrijeđenih lica. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Dana 24.10.2013. godine, u Ulici branilaca, izvršeno je legitimisanje i pregled lica B.S. iz Visokog, kod kojeg su pronađene jedna pvc folija i jedna plastična kutijica, u kojima se nalazila zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama, dok je na licu mjesta izvršen uviđaj.

Maglaj

Dana 24.10.2013. godine, u mjestu Mladoševići, ispred kuće u vlasništvu B.P., izvršen je pokušaj krađe putničkog motornog vozila golf 2, registarskih oznaka J75-O-450, vlasništvo B.Z. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda u kojima je pet lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close