Izvještaj MUP-a ZDK za 24.08.2014.

U prologu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 24.08.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne ozljede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Usora

Dana 24.08.2014. godine, u 22,25 sati, u naseljenom mjestu Žabljak, policijski službenici Policijske stanice Usora su izvršili kontrolu i pregled putničkog motornog vozila “Golf” registarskih oznaka AM-237-VT, kojim je upravljalo lice B.P., kojom prilikom su u vozilu pronašli jednu lovačku pušku ruske proizvodnje, za koju lice nije posjedovalo potrebnu dokumentaciju. Sporno oružje je privremeno oduzeto a nad licem je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada, sa ciljem dokumentovanja krivičnog djela “ Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” iz člana 371. KZ FBiH.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lake tjelesne ozljede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close