“Da se ne zaboravi” Kondžilo 2014. – MZ Radovlje

U toku vikenda 23. i 24. augusta u Kondžilu, održana je tradicionalna manifestacija u povodu sjećanja na poginule borce-šehide sa područja MZ Radovlje.
U subotu odigrani su kvalifikacioni mečevi u malom nogometu za kategorije juniora na kome je nastupilo 9 ekipa, sa područja ove MZ kao i susjednih mjesnih zajednica.
Finalna utakmica između ekipa „Jedva došli“ iz B. Mahale i ekipe „Deportivo“ iz Slatine odigrana je u nedjelju pred finalnu utakmicu seniora i rezultatom 1: 3 za „Deportivo“ prvo mjesto pripalo je ekipi iz Slatine.
U nedjelju je priređeno takmičenje u više sportskih disciplina i to mali nogomet, trčanje na 100 i 200 metara, skok u dalj i ono što posebno privlači pažnju i budi interes posjetilaca je gađanje vazdušnom puškom, koje je izvedeno pod stručnim nadzorom Šahinović Nijaza i Rame iz SK „Visoko“.

Manifestaciju je otvorila i biranim riječima, općinska načelnica g-dja Amra Babić obratila se porodicama poginulih boraca, gostima i učesnicima manifestacije i pohvalila Savjet MZ Radovlje na istrajavanju obilježavanja sjećanja na najhrabrije sinove bosanskohercegovačke, koji svoje živote
ugradiše u temelje naše države .
U predvečernjim satima drugog dana takmičenja proglašeni su najbolji u postignutim rezultatima na kulturno-sportskoj manifestaciji „Da se ne zaboravi“ i to u malom nogometu juniori I mjesto ekipa „Deportivo“ a u konkurenciji seniora I mjesto pripalo je ekipi „Slatina“ iz Radovlja koja je u
finalnoj utakmici savladala rezultatom 2:1 ekipu „Šumari“. Trčanje na 100 metara za kadete I mjesto osvojila je Erna Džino i juniorka Berhamović Ilma,te na 200 metara naj brža bila je Berhamović Mubera, dok je u muškoj konkurenciji na 100 metara prvo mjesto pripalo Softić Esedu a na 200 metara Softić Hamzi. Najbolji skakać u dalj za mlađe kategorije bio je Tarik Ajdin a od starijih najviše doskočio Edin Hašimović, u ženskoj konkurenciji Amina Suljić i nepobjediva u mlađoj ekipi bila je Mubera Berhamović . Oštro oko i sigurnu ruku u gađanju vazdušnom puškom u veoma jakoj konkurenciji ima li su prvoplasirani sa pogođenih 74 poena Mugdim Mihaljević, drugoplasirani Smail Berhamović i trećeplasirani Berhamović Nihad sa osvojenih 69 odnosno 68 pogodaka.

Vrijedno je još spomenuti da ovaj turnir u okviru sportske manifestacije svake godine privlači sve veći broj zainteresovanih za učešće na istoj, tako da je ove godine učešće uzelo 9 ekipa juniora i 14 ekipa seniora, 62 strijelca, 60 atletičara, 32 skakača u dalj…. Što naravno raduje organizatore i iziskuje još veće napore za samom organizacijom, znajući da je sve manje sponzora i onih koji su spremni dati podršku u organizaciji. Naravno, zahvaljujemo se svim sponzorima i donatorima koji svojim prilozima pomogoše organizovanje ove manifestacije.

Završne riječi zahvale za učešće i pozivom za narednu godinu manifestaciju „Da se ne zaboravi“ zatvorio je predsjednik Savjeta MZ g-din Tajib Mihaljević.

Senad Goralija

24.08.2014.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close