Izvještaj MUP-a ZDK za 24.04.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 24.04.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom je pet lica zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Zenica

Dana 24.04.2013. godine, u ulici Bulevar kralja Tvrtka I, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kiosk „Tobaco press“, iz kojeg je otuđena određena količina cigareta i žvakaćih guma. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 24.04.2013. godine, u 20,55 sati, u mjestu Nemila, od strane NN lica izvršeno je razbojništvo nad S.I. iz Nemile, tako što je isto ušlo preko balkona u kuću, te strgnulo lančić sa vrata oštećene, nakon čega se udaljilo u nepoznatom pravcu. Istoga dana, u 22,20 sati, od strane službenika uniformisane policije, u mjestu Nemila, zbog sumnje da su izvršili navedeno krivično djelo, lišeni su slobode D.M. i jedno maloljetno lice, oba iz Nemile. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Kakanj

Dana 23/24.04.2013. godine, u mjestu Brežani, izvršeno je krivično djelo teška krađa u štalu, vlasništvo S.Z., iz koje je otuđeno jagnje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.
 
BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda u kojima je šest lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close