Izvještaj MUP-a ZDK za 23.10.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 23.10.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 23.10.2013. godine, u ulici Derviša Imamovića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan vlasništvo S.S., iz kojeg otuđena određena količina novca i laptop. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 23.10.2013. godine, u mjestu Starina, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću vlasništvo P.I., iz koje je otuđena određena količina novca i kozmetike. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I. Istog dana, u mjestu Topčić Polje, od strane službenika uniformisane policije, zbog posjedovanja predmeta koji potiču iz navedenog krivičnog djela, slobode je lišen Š.E. iz Zenice. Isti je zadržan u službenim prostorijama za zadržavanje.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Maglaj

Dana 23.10.2013. godine, na lokalnom putu u mjestu Novi Šeher, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo golf, registarskih oznaka A56-T-336, kojim je upravljao M.M., i putničko motorno vozilo citroen, registarskih oznaka O60-M-783, kojim je upravljao K.S. Tom prilikom, navedeni M.M., te M.F. i B.M., saputnici u vozilu golf, zadobili su povrede neutvrđenog stepena. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Na području Kantona dogodilo se još pet saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close