Izvještaj MUP-a ZDK za 23.03.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 23.03.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u 13 slučajeva, kojom prilikom su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 23.03.2014. godine, u ulici Stara čaršija, u ugostiteljskom objektu „Colegium“, od strane lica S.A. iz Zenice izvršeno je krivično djelo nanošenje teških tjelesnih povreda licu A.L. iz Zenice, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 23.03.2014. godine, u ulici Bistua Nuova, od strane lica M.S. iz Zenice počinjeno je krivično djelo izazivanje opće opasnosti, pucanjem iz vatrenog oružja-pištolja. Službenici policije su navedeno lice lišili slobode i zadržali u službenim prostorijama za zadržavanje, te na licu mjesta izvršili uviđaj.

Žepče

Dana 22/23.03.2014. godine, u mjestu Tatarbudžak, iz štale u vlasništvu A.L., izvršena je krađa teleta. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Žepče

Dana 23.03.2014. godine, na regionalnom putu Žepče-Zavidovići, u mjestu Bistrica, dogodila saobraćajna nezgoda slijetanjem s kolovoza putničkog motornog vozila marke „Peugeot“, registarskih oznaka A72-J-090. Tom prilikom, smrtno su stradali M.A., rođen 1990. godine, i V.S., rođena 1993. godine, oboje iz Zavidovića, dok je K.I. iz Zavidovića zadobila lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close