Izvještaj MUP-a ZDK za 22.10.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 22.10.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 22.10.2013. godine, u ulici Odmut, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan vlasništvo A.A., iz kojeg je otuđen laptop i određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

U periodu od 20.10. do 22.10.2013. godine, u mjestu Gornje Moštre, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću vlasništvo M.Z., iz koje je otuđena određena količina predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Breza

Dana 22.10.2013. godine, u mjestu Hase, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali motocikl marke “Keeway”, registarskih oznaka T91-T-891, vlasništvo I.Đ. iz Hadžića, na kojem su se nalazila dva lica, Š.Z. i O.D., oba iz Breze. Prilikom prilaska motociklu, lice O.D. je ispustilo paketić od najlonske folije u kojoj se nalazila bijela praškasta supstanca koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Zavidovići

Dana 22.10.2013. godine, putem telefona u Policijsku stanicu Zavidovići se obratio I.S. iz Zavidovića i prijavio da je u mjestu Gornji Kovači, općina Zavidovići, na šumskom putu pronašao zapaljeno vozilo marke “Golf II”. Na lice mjesta upućeni službenici uniformisane policije koji su pronašli navedeno vozilo, te utvrdili da se radi o vozilu u vlasništvu lica B.V. iz Doboja, te da je vozilo otuđeno u toku noći 20/21.10.2013. godine, u mjestu Dolac, općina Zavidovići. Uviđaj će se obaviti dana 23.10.2013. godine.

Maglaj

Dana 22.10.2013. godine, u ulici Aleja ljiljana, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo polo, registarskih oznaka E49-T-797, kojim je upravljao E.S. iz Maglaja. Tom prilikom je utvrđeno da navedene registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu, a da lice E. S. upravlja vozilom prije sticanja prava na upravljanje. Navedeno vozilo je oduzeto, a dalji rad nastavili su istražitelji Policijske stanice Maglaj, uz prisustvo radnice Centra za socijalni rad Maglaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Maglaj

Dana 22.10.2013. godine, u mjestu Ravna, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo mercedes, registarskih oznaka E24-T-355, kojim je upravljao H.A. iz Maglaja, i pješak malodobna S.A. iz Maglaja, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Na području Kantona dogodilo se još sedam saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo neutvrđen stepen povreda, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close