Izvještaj MUP-a ZDK za 22.09.2014.

U prologu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 22.09.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

U toku noći 21/22.09.2014. godine, u mjestu Prijeko, sa gradilišta kulturnog centra izvršena je krađa elektro kabla. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 22.09.2014. godine, u mjestu Obre, od strane dva lica izvršeno je nasilničko ponašanje prema Č.A. koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Dana 22.09.2014. godine, u ulici 311. lahke brigade, izvršenom kontrolom teretnog motornog vozila marke „MAN“, registarskih oznaka E69-J-091, kojim je upravljao Dž.S., utvrđeno je da isti vrši prijevoz određene količine uglja za koji ne posjeduje potrebnu dokumentaciju. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Olovo

U toku noći 21/22.09.2014. godine, u mjestu Kolakovići, iz štale, vlasništvo P.I., izvršena je krađa tri ovna i pet jagnjadi. Od strane istražitelja Policijske stanice Olovo izvršen je uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Na području Kantona dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close