Izvještaj MUP-a ZDK za 22.08.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 22.08.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 22.08.2013. godine, u ulici Talića brdo, od strane M.A. izvršen je pokušaj teške krađe u putničko motorno vozilo opel-zafira, registarskih oznaka CD-062-XE, vlasništvo N.M. Intervencijom službenika uniformisane policije, lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama Policijske uprave I.

Tešanj

Dana 22.08.2013. godine, u mjestu Kraševo, u dvorištu Osnovne škole „Kulin Ban“, službenici Policijske stanice Tešanj izvršili su pregled i legitimisanje lica S.E., kojom prilikom su kod istog pronašli jednu pvc vrećicu u kojoj se nalazila materija koja asocira na opojnu drogu speed, razne tablete i medicinska šprica. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje lica. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 21.08.2013. godine, u 23,00 sati, u ulici Crkvice, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo fiat, registarskih oznaka A20-M-163, kojim je upravljao J.J. iz Zenice, i pješak E.A. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Tešanj

Dana 22.08.2013. godine, u 11,30 sati, na regionalnom putu u mjestu Marin Han, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo golf, registarskih oznaka K34-E-354, kojim je upravljao M.M., i pješak S.S. koja je tom prilikom zadobila lake tjelesne povrede. Uviđaj izvršen od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodilo se još 12 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close