Izvještaj MUP-a ZDK za 22.02.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 22.02.2013.

JAVNI  RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Zenica

Dana 21/22.02.2013. godine, u toku noći, u Zenici, u ulici Bistua Nuova, izvršena je teška krađa u prodavnicu “La Fragola”, vlasništvo B. A. Iz prodavnice su otuđeni određena količina prehrambenih artikala, kozmetičkih proizvoda i raznih vrsta cigareta i duhana. Izvršen uviđaj.

Zavidovići

Dana 21/22.02.2013. godine, u toku noći, u Zavidovićima, u ulici Alije Izetbegovića, izvršena je teška krađa u prodavnicu “Feniks”, vlasništvo K. A. Iz prodavnice je otuđena određena količina parfema, bižuterije i satova. Izvršen uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se petnaest saobraćajnih nezgoda, u tri saobraćajne nezgode, sedam lica je zadobilo lakše tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA
 
Zenica

Dana 22.02.2013. godine, zbog odrona na magistralnom putu M-17, u mjestu Oglavak, općina Zenica, saobraćaj se odvija alternativnim putnim pravcem Nemila-Topčić Polje.

Žepče

Dana 22.02.2013. godine, u vremenu od 10,00 do 14,05 sati, na magistralnom putu M-17, u mjestu Želeća, općina Žepče, zbog izvođenja radova na sanaciji kolovoza na mostu, saobraćaj se odvijao jednom saobraćajnom trakom naizmjenično.

Na ostalim putnim pravcima na području Kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close