Izvještaj MUP-a ZDK za 21.11.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 21.11.2012.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Breza

U toku noći 20/21.11.2012. godine, u mjestu Vrbovik, izvršena je teška krađa u prodavnicu „100%“, vlasništvo K.M., iz koje je otuđena određena količina cigareta. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Maglaj

Dana 21.11.2012. godine, u ulici Aleja ljiljana, u prodavnici „Konzum“, od strane M.Z. iz Doboja, izvršena je krađa prehrambenih artikala. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Usora

U toku noći 20/21.11.2012. godine, u mjestu Žabljak, izvršena je krađa 60 metara metalne ograde, 10 metalnih stubova i jednih kolica, vlasništvo M.I. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Olovo

Dana 21.11.2012. godine, u ulici Branilaca, u prodavnici „Market plus“, od strane H.M. iz Olova, izvršena je krađa garderobe. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Visoko

Dana 21.11.2012. godine, na regionalnom putu Visoko-Kakanj, u mjestu Muhašinovići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo ford tranzit kombi, registarskih oznaka T61-A-089, kojim je upravljao H.J., i pješak K.V. iz Visokog, koji je tom prilikom zadobio povrede neutvrđenog stepena. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close