Izvještaj MUP-a ZDK za 21.10.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 21.10.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 20/21.10.2014. godine, u mjestu Pehare, izvršeno je krivično djelo krađa iz kuće u izgradnji, vlasništvo Š.E. iz Zenice. Tom prilikom, iz kuće je otuđena veća količina raznog alata. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 21.10.2014. godine, na lokalitetu Crkvičko brdo, prilikom pregleda lica Č.E. i B.A., oba iz Zenice, od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, pronađeno je 16 paketića sa sadržajem zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Maglaj

Dana 21.10.2014. godine, dežurnoj službi Policijske stanice Maglaj obratili su se R.A., B.S. i Đ.S., svi iz Maglaja, te prijavili otuđenje svojih bicikala koja su se nalazila na različitim lokacijama u Maglaju. Od strane službenika uniformisane policije otuđena bicikla su pronađena, a zbog sumnje da je izvršio navedena krivična djela slobode je lišen Đ.S. iz Maglaja. U službenim prostorijama je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 15 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close