Izvještaj MUP-a ZDK za 21.09.2014.

U prologu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 21.09.2014

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Tešanj

U toku noći 20/21.09.2014. godine, u mjestu Rosulje, izvršeno je krivično djelo teška krađa u automehaničarsku radnju, vlasništvo K.S., iz koje su otuđena dva laptopa i ključevi od četiri vozila. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Visoko

Dana 21.09.2014.godine, na regionalnom putu Visoko-Kiseljak, u mjestu Zagorice, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Hyundai-Accent“, registarskih oznaka K30-J-484, kojim je upravljao B.S. iz Hadžića, i putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka M23-J-933, kojim je upravljao Dž.A. iz Visokog. Tom prilikom, oba vozača su zadobila teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Na području Kantona dogodilo se još 11 saobraćajnih nezgoda u kojima je šest lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close