Izvještaj MUP-a ZDK za 21.08.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 21.08.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 21.08.2013. godine, u mjestu Pojske, došlo je do međusobne tuče između H.M. i H.I., sa jedne strane, i H.S., sa druge strane. Tom prilikom, teške tjelesne povrede zadobio je H.M., a lakše H.I. Policijski službenici su lišili slobode lica H.S. i H.I., te je izvršen uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Dana 21.08.2013. godine, u ulici Trg Alije Izetbegovića, u prodavnici „Konzum“, od strane I.D. i P.A. izvršena je krađa mobilnog telefona, vlasništvo K.N. Lica I.D. i P.A. su lišena slobode, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Kakanj

U toku noći 20/21.08.2013. godine, u mjestu Ponijeri, izvršeno je krivično djelo teška krađa u vikendice, vlasništvo D.S., iz kojih je otuđena određena količina raznih predmeta. Istražitelji Policijske stanice Kakanj su na licu mjesta izvršili uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Tešanj

Dana 21.08.2013. godine, na lokalnom putu u mjestu Šije, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo peugeot, registarskih oznaka J19-O-131, kojim je upravljala H.R. iz Šija, i moped AP-6, registarskih oznaka T851, kojim je upravljao O.M. iz Šija, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Na području Kantona dogodile su se još četiri saobraćajne nezgode u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close