Izvještaj MUP-a ZDK za 21.07.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 21.07.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva: naročito drskim ponašanjem i fizičkim napadom na drugog, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U vremenskom periodu od 07.07. do 21.07.2013. godine, u ulici Lisačka, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću i pomoćni objekat, vlasništvo A.R., odakle je otuđena određena količina raznih predmeta. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Maglaj

Dana 21.07.2013. godine, u mjestu Moševac, od strane A.A. izvršeno je oštećenje putničkog motornog vozila marke „Lada“, registarskih oznaka 065-J-497, vlasništvo M.M. Istražitelji Policijske stanice Maglaj su na licu mjesta izvršili uviđaj, te poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Kakanj

Dana 21.07.2013. godine, na lokalnom putu Sobotinje-Donji Kakanj, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa puta motokultivatora marke „Labin“, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao Š.A. Tom prilikom, teške tjelesne povrede zadobio je suvozač K.N. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Na području Kantona dogodile su se još tri saobraćajne nezgode u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close