Izvještaj MUP-a ZDK za 20.08.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 20.08.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u 10 slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U periodu od 15.08. do 20.08.2013. godine, u ulici Armije BiH, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila golf 2, registarskih oznaka K91-O-488, vlasništvo A.A. iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Maglaj

Dana 20.08.2013. godine, u ulici Abdulaha Mahmutagića, izvršen je pokušaj teške krađe u trovačku radnju „Eli“, vlasništvo P.E. Zbog sumnje da su počinila navedeno krivično djelo, službenici uniformisane policije su lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje lica O.E. i H.H., oba iz Maglaja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Vareš

Dana 20.08.2013. godine, u mjestu Droškovac, od strane uposlenika preduzeća „Željeznice FBiH”, zatečena su lica: V.S., V.E., Z.E. i Č.O., sva iz Kaknja, kako sjeku pružne šine, vlasništvo navedenog preduzeća. Policijski službenici su navedena lica lišili slobode, te je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Vareš.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 20.08.2013. godine, u ulici Bulevar Eze Arnautovića, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo škoda, registarskih oznaka K83-J-268, kojim je upravljao M.N. iz Zenice, i pješak H.M. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Žepče

Dana 20.08.2013. godine, u mjestu Orahovica, na regionalnom putu Žepče – Zavidovići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo golf, registarskih oznaka A31-E-203, kojim je upravljao M.M. iz Žepča, i motocikl yamaha, registarskih oznaka J38-E-085, kojim je upravljao B.B. iz Žepča, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

Na području Kantona dogodilo se još šest saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close