Izvještaj MUP-a ZDK za 20.07.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 20.07.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 20.07.2014. godine, u 18,45 sati, u ulici Adolfa Goldbergera, izvršeno je krivično djelo na način da je lice H.I. iz Zenice uputilo prijetnje vatrenim oružjem prema licu M.M. iz Zenice. Od strane službenika uniformisane policije lice H.I. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Breza

Dana 20.07.2014. godine, na lokalnom putu u mjestu Podgora, od strane službenika uniformisane policije prilikom vršenja uviđaja saobraćajne nezgode, ustanovljeno je da putničko motorno vozilo “Fiat”, registarskih oznaka 421-T-584, kojim je upravljalo lice K.S. iz Sarajeva, posjeduje nepripadajuće registarske tablice. Daljnji rad na utvrđivanju bitnih činjenica i vršenju potrebnih provjera poduzimaju istražitelji Policijske stanice Breza.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Visoko

Dana 20.07.2014. godine, u 11,45 sati, na regionalnom putu Visoko-Kiseljak, u mjestu Buci, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Opel”, registarskih oznaka M59-M-608, kojim je upravljalo lice S.E. iz Visokog i pješak, malodobni Z.H. iz Visokog, koji je tom prilikom zadobio teže tjelesne povrede. Na mjestu saobraćajne nezgode je izvršen uviđaj od strane službenika Policijske stanice Visoko.

Na području Kantona dogodilo se još jedanaest saobraćajnih nezgoda u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close