Izvještaj MUP-a ZDK za 20.04.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 20.04.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva u kojima nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Žepče

Dana 19/20.04.2014. godine, u mjestu Donja Golubinja, izvršeno je krivično djelo teška krađa u poslovni prostor, vlasništvo S.S., iz kojeg je otuđena određena količina raznog alata. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Visoko

Dana 20.04.2014. godine, na regionalnom putu Visoko-Kiseljak, u mjestu Tušnjići, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke „VW-Golf“, registarskih oznaka A25-T-699, kojim je upravljao R.O. iz Visokog. Tom prilikom, saputnik S.D. je zadobio teške tjelesne povrede, dok su navedeni vozač, te saputnik Š.I. zadobili lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodilo se još 13 saobraćajnih nezgoda u kojima je šest lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close