Izvještaj MUP-a ZDK za 20.03.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 20.03.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Zenica

Dana 20.03.2013. godine, u ulici Bistua Nuova, u internet klubu, kod lica A.E. iz Zenice, pronađena je određena količina tableta koje sadrže psihoaktivne supstance i koje su pod međunarodnom kontrolom. Pronađene tablete su privremeno oduzete od strane policijskih službenika, a lice A.E. je lišeno slobode i sprovedeno u službene prostorije Policijske uprave I gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada zbog postojanja sumnje da je isto počinilo krivično djelo „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“.

Visoko

U periodu od 18. do 20.03.2013. godine, u mjestu Čekrekčije, sa autoputa A-1 izvršena je krađa oko 20 metara zaštitne žičane ograde. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Maglaj

Dana 19.03.2013. godine, u mjestu Kosova, u rejonu „Stočci“, izvršena je krađa oko osam metara ogrjevnog drveta. Zbog sumnje da su počinila navedeno krivično djelo, službenici uniformisane policije su pozvali u službene prostorije Policijske stanice Maglaj lica Č.S. i M.N., oba iz Maglaja, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Žepče

U toku noći 19/20.03.2013. godine, u mjestu Donja Golubinja, izvršena je teška krađa u UO „Kavalir“, vlasništvo Š.V., odakle je otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Kakanj

Dana 20.03.2013. godine, u 12,20 sati, u ulici Alije Izetbegovića, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo mercedes, registarskih oznaka E59-O-999, kojim je upravljala K.J. iz Kaknja, i pješaci T.S. i M.V., obe iz Kaknja. Tom prilikom, T.S. je zadobila teške tjelesne povrede, dok je M.V. zadobila lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Na području Kantona dogodilo se još šest saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close