Izvještaj MUP-a ZDK za 20.01.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 20.01.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 19.01.2014. godine, u 23,35 sati, u ulici Sarajevska, iz kruga Rudnika mrkog uglja „Zenica“, pogon „Raspotočje“, od strane P.A. i Č.S., oba iz Zenice, izvršena je krađa bakarnog užeta i jednog komada željeza. Službenici uniformisane policije su navedena lica lišili slobode, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Kakanj

Dana 20.01.2014. godine, u 02,00 sati, u mjestu Plandište, od strane tri nepoznata maskirana lica izvršeno je razbojništvo nad K.S. iz Kaknja, koja je tom prilikom zadobila lake tjelesne povrede, te je od iste otuđena određena količina novca i zlatnog nakita. Istražitelji Policijske stanice Kakanj i službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su na licu mjesta izvršili uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Olovo

Dana 20.01.2014. godine, na putu M-18 u mjestu Paklenik, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Golf“, registarskih oznaka J45-K-199, kojim je upravljao Š.E. iz Živinica, i putničko motorno vozilo marke „Ford“, registarskih oznaka T15-O-226, kojim je upravljao S.R. iz Ilijaša. Tom prilikom, navedeni vozač vozila „Golf“ zadobio je lake tjelesne povrede, dok su vozač vozila „Ford“ i suvozač iz istog vozila S.Š. zadobili neutvrđen stepen povreda. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close