Izvještaj MUP-a ZDK za 19.11.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 19.11.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 19.11.2014. godine, na putu M-17 u mjestu Topčić Polje, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke „BMW“, registarskih oznaka W58733X, kojim je upravljao M.A. iz Tuzle. Prilikom kontrole i pregleda, u vozilu je pronađeno vatreno oružje-pištolj, kalibra 7,65 mm, izbrisanog serijskog broja, sa jednim okvirom i osam komada metaka istog kalibra, za koje oružje navedeno lice nije posjedovalo potrebno odobrenje. Lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Visoko

U toku noći 18/19.11.2014. godine, u ulici Donje Rosuje, izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, tako što su nepoznata lica razbila stakla na ulaznim vratima i portalima UO „Urban“, vlasništvo L.J. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Olovo

Dana 19.11.2014. godine, putem telefona u Policijsku stanicu Olovo obratio se D.I. iz Olova i prijavio da je u mjestu Lišak, općina Olovo, u proteklom periodu izvršena teška krađa u kuću, vlasništvo D.B., iz koje je otuđena određena količina bakarnih cijevi od centralnog grijanja. Istražitelji Policijske stanice Olovo su izvršili uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close