Izvještaj MUP-a ZDK za 19.09.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 19.09.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Tešanj

Dana 19.09.2013. godine, u ulici Kralja Tvrtka, istražitelji Policijske stanice Tešanj su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo golf, registarskih oznaka M21-K-702, kojim je upravljao A.M. iz Tešnja. Prilikom pregleda isti je dobrovoljno predao osam paketića i jedan smotuljak biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedena biljna materija je oduzeta, a lice lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje.

Olovo

U toku noći 18/19.09.2013. godine, u mjestu Milankovići, izvršeno je krivično djelo teška krađa u pomoćni objekat-štalu, vlasništvo O.T., iz koje je otuđeno devet ovaca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo.

Žepče

U toku noći 18/19.09.2013. godine, u mjestu Globarica, izvršena je krađa pet metalnih oznaka sa željezničke pruge, vlasništvo preduzeća „Željeznice F BiH“. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close