Izvještaj MUP-a ZDK za 19.06.2014.

 

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 19.06.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 12 slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET

Zenica

Dana 19.06.2014. godine, u ulici Crkvice, prilikom lišavanja slobode lica V.N. iz Zenice, za kojim je od strane MUP-a ZDK raspisana potraga, zbog pokušaja pomaganja u bjekstvu navedenog lica, te fizičkog napada na ovlaštena službena lica, od strane službenika uniformisane policije lišena su slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje lica: V.A., V.I., H.E. i H.K., sva iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

Dana 19.06.2014. godine, u ulici Čabaravdića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo G.A., iz koje je otuđen televizor. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 14 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close