Izvještaj MUP-a ZDK za 19.05.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 19.05.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

Dana 19.05.2014. godine, u 10,15 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Visoko obratio se F.Z. iz Visokog i tom prilikom prijavio da je prevaren od strane više lica za iznos od 340,00 KM, prilikom prodaje narukvice, za koju je lice naknadno utvrdilo da nije zlatna. Postupanje u ovom predmetu su preuzeli istražitelji Policijske stanice Visoko radi dokumentovanja krivičnog djela “ Prijevara” iz člana 294. KZ FBiH, te identifikovanja i pronalaska izvršilaca istog.

Žepče

Dana 19.05.2014. godine, u 11,00 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Žepče obratila se P.M. iz Žepča i tom prilikom prijavila da joj je dana 14.05.2014. godine, u Žepču, od strane nepoznatog lica otuđen novčanik u kojem se nalazio novac, te lični dokumenti i bankovne kartice oštećene. Od strane službenika policije su poduzete radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršene krađe.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Kakanj

Dana 19.05.2014. godine, u 10,00 sati, na autoputu A-1, u mjestu Tičići, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila “Golf”, registarskih oznaka A26-K-200, kojim je upravljao P.N. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu saobraćajne nezgode je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske stanice Kakanj.

Na području Kantona dogodilo se još jedanaest saobraćajnih nezgoda u kojim je šest lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close