Izvještaj MUP-a ZDK za 18.12.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 18.12.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 18.12.2013. godine, u ulici Mustafe Čauševića, izvršeno je krivično djelo krađa iz putničkog motornog vozila marke „Passat”, registarskih oznaka 429-E-083, vlasništvo I.I. iz Zenice, kojom prilikom je otuđena određena količina novca. Policijski službenici su u ulici Bulevar Kulina bana, zbog sumnje da su počinila navedeno krivično djelo, lišili slobode lica: S.A., H.A., B.S. i G.I., sva iz Zenice, kod kojih je pronađen i otuđeni novac. Nad istima je zavedena kriminalistička obrada.

Dana 17/18.12.2013. godine, u mjestu Nemila, izvršeno je krivično djelo teška krađa u magacin, vlasništvo preduzeća „Željeznice FBiH”, iz kojeg je otuđena određena količina željeznih šipki i ploča. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Olovo

Dana 18.12.2013. godine, u mjestu Jelaške, zbog sumnje da su počinila krivična djela teška krađa i sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, službenici uniformisane policije su lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje lica: Š.E., Š.I., Š.S. i Š.E., te je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 18.12.2013. godine, u ulici Bistua Nuova, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Peugeot”, registarskih oznaka O53-M-009, kojim je upravljao M.J. iz Zenice, i pješak Š.R. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se još 10 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close