Izvještaj MUP-a ZDK za 18.09.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 18.09.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva u kojima nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Tešanj

Dana 18.09.2013. godine, u mjestu Jelah, prilikom pregleda M.E. iz Jelaha, pronađena je jedna pvc vrećica sa biljnom materijom koja asocira na opojno sredstvo. Lice je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada, te je od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj izvršen uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Maglaj

Dana 18.09.2013. godine, na lokalnom putu u mjestu Kosova, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali moped marke „Honda”, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao malodobni L.E. iz Kosove, koji je tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede, i biciklista malodobni H.N. koji je zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close