Izvještaj MUP-a ZDK za 18.08.2014.

U prologu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 18.08.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

Dana 18.08.2014. godine, u ulici Klis, iz putničkog motornog vozila marke „Ford Focus“, registarskih oznaka LTE 303, vlasništvo C.K. iz Mađarske, izvršena je krađa torbice u kojoj se nalazila određena količina novca, te kreditne kartice. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

Dana 18.08.2014. godine, u ulici 311. lahke brigade, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je teretno motorno vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka A49-M-328, kojim je upravljao B.A. iz Kaknja. Izvršenom kontrolom utvrđeno je da isti vrši prijevoz određene količine uglja bez odgovarajuće dokumentacije. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Breza

U toku noći 17/18.08.2014. godine, u mjestu Gornja Breza, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW Golf II“, registarskih oznaka 538-J-801, vlasništvo R.E. iz Breze. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 18 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close