Izvještaj MUP-a ZDK za 18.07.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 18.07.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 17/18.07.2013. godine, u ulici Čurukovića put, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila VW passat, registarskih oznaka 42HNFJ, vlasništvo U.G. iz Holandije. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Vareš

U periodu od 05. do 18.07.2013. godine, na dionici željezničke pruge Breza-Vareš, u tunelu br. 7, u mjestu Hodžići, izvršena je krađa određene količine sitnih pričvrsnih dijelova sa pruge, vlasništvo preduzeća „Željeznice F BiH“. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Vareš.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 18.07.2013. godine, na magistralnom putu M-17, u mjestu Jelina, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo peugeot, registarskih oznaka 058-J-261, kojim je upravljao H.R. iz Žepča, i putničko motorno vozilo peugeot, registarskih oznaka K80-T-760, kojim je upravljao Z.A. iz Zenice. Tom prilikom, H.R. je zadobio lake tjelesne povrede, dok su Z.A., kao i saputnica u vozilu peugeot (058-J-261), M.S. iz Žepča, zadobili teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Tešanj

Dana 18.07.2013. godine, na regionalnom putu Prnjavor-Novi Šeher, u mjestu Piljužići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo mercedes, registarskih oznaka A34-E-403, kojim je upravljao M.M. iz Doboj Istoka, i motocikl suzuki, registarskih oznaka BR 5 VRL, kojim je upravljao B.A. iz Tešnja, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Na području Kantona dogodilo se još sedam saobraćajnih nezgode u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close