Izvještaj MUP-a ZDK za 18.03.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 18.03.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.
 
KRIMINALITET

Zenica

Dana 18.03.2013. godine, u ulici Bulevar kralja Tvrtka, izvršena je teška krađa u putničko motorno vozilo VW cady, registarskih oznaka 766-K-051, vlasništvo S.O., odakle je otuđena određena količina kafe. Zbog osnova sumnje da je izvršio navedeno krivično djelo, od strane policijskih službenika Policijske stanice Centar lišen je slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje R.M. iz Zenice, kod kojeg je i pronađena otuđena kafa, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 18.03.2013. godine, u ulici Mehmeda Spahe, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa na naročito drzak način lančića sa vrata K.A. iz Zenice. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close