Izvještaj MUP-a ZDK za 18.02.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 18.02.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona, javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Zenica

Dana 18.02.2013. godine, u ulici Zmaja od Bosne, u vršenju krađe poklopaca sa šahtova, policijski službenici Policijske stanice Centar zatekli su lica Ž.H. i Š.S., oba iz Zenice. Lica su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama za zadržavanje.

Dana 18.02.2013. godine, u ulici Avde Smajlovića, od strane policijskih službenika Policijske stanice Crkvice i službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I izvršen je pregled putničkog motornog vozila passat, registarskih oznaka 523-T-821, vlasništvo S.S. iz Travnika. Zbog sumnje da je saobraćajna dozvola za navedeno vozilo krivotvorena, isto je oduzeto i izmješteno na službeni parking Policijske uprave I. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Zavidovići

Dana 17.02.2013. godine, u mjestu Biljačić, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo J.M., odakle su otuđeni laptop, fotoaparat i određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
 
Tešanj

Dana 18.02.2013. godine, na magistralnom putu M-4, u mjestu Jelah, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo ford-mondeo, registarskih oznaka J85-K-937, kojim je upravljao K.J. iz Tešnja, i pješak T.M. iz Tešnja, koja je tom prilikom zadobila lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodile su se još četiri saobraćajne nezgode u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close