Izvještaj MUP-a ZDK za 17.12.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 17.12.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 17.12.2014. godine, na putu M-17 u mjestu Stara Nemila, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke „VW-Golf V“, registarskih oznaka E73-A-669, kojim je upravljao J.D. iz Žepča. Prilikom kontrole i pregleda pronađeno je šest paketića praškaste materije umotane u pvc kesice, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Visoko

Dana 17.12.2014. godine, u mjestu Topuzovo Polje, od strane G.A. iz Visokog izvršen je fizički napad na L.M. iz Visokog, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Lice G.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, te je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Žepče

U toku noći 16/17.12.2014. godine, u mjestu Vitlaci, izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, oštećenjem trafo stanice, vlasništvo JP Elektroprivreda HZHB. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 18 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close