Izvještaj MUP-a ZDK za 17.08.2014.

 

U prologu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 17.08.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U periodu 15-17.08.2014. godine, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo K.B. iz Zenice, iz kojeg je otuđena određena količina zlatnog i srebrnog nakita, novčanika, torbi i bižuterije. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 17.08.2014. godine, u ulici Željeznička, izvršeno je razbojništvo nad malodobnim Z.S. iz Visokog, koji je fizički napadnut, te od kojeg je tom prilikom otuđen mobitel. Od strane službenika uniformisane policije, u ulici Bulevar kralja Tvrtka I u Zenici, pronađeni su izvršioci, K.E. i malodobni B.F., oba iz Zenice, kod kojih je pronađen i otuđeni mobitel. Navedena lica su lišena slobode, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Tešanj

Dana 16.08.2014. godine, u 22,30 sati, u ulici Husein-kapetana Gradaščevića u mjestu Jelah, službenici uniformisane policije su izvršili legitimisanje i pregled lica Ć.J. iz Maglaja, kod kojeg je tom prilikom pronađena jedna pvc vrećica sa biljnim sadržajem koji asocira na opojnu drogu marihuanu, bruto težine 1,60 grama. Navedeno lice je lišeno slobode, te zadržano u službenim prostorijama gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 16.08.2014. godine, u 23,25 sati, na putu M-17, u tunelu Vranduk, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “VW-Passat”, registarskih oznaka A72-M-920, kojim je upravljao T.K. iz Zenice, i putničko motorno vozilo marke “Renault-Clio”, registarskih oznaka 643-K-196, kojim je upravljao F.N. iz Zenice. Tom prilikom, smrtno su stradali navedeni vozač F.N., rođen 1972. godine, i suvozač u istom vozilu, F.Z., rođena 1977. godine, iz Zenice, teške tjelesne povrede zadobila je malodobna F.A., dok su lake tjelesne povrede zadobili F.A., rođen 1996. godine, i navedeni vozač T.K. Na licu mjesta je od strane policijskih službenika izvršen uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK. Dana 17.08.2014. godine, zbog izvršenja teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa, lišen je slobode T.K., te su nastavljene aktivnosti u cilju utvrđivanja svih bitnih okolnosti naznačene saobraćajne nezgode, kao i uzroka iste.

Na području Kantona dogodilo se još 13 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close