Izvještaj MUP-a ZDK za 17.07.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 17.07.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Kakanj

U toku noći 16/17.07.2014. godine, u naseljenom mjestu Varda, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo M.R., kojom prilikom je iz unutrašnjosti iste od strane nepoznatog lica otuđena neutvrđena količina odjevnih predmeta i prehrambenih artikala. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Breza

Dana 17.07.2014. godine, u 15,30 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Breza obratio se građanin K.M. iz Breze i prijavio da je u ulici Desetijanska broj 19, izvršena teška krađa u kuću vlasništvo K.A. i K.M., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina električnog alata i kabla. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Visoko

Dana 17.07.2014. godine, u 13,00 sati, u ulici Hadžihasanovića, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Opel”, registarskih oznaka E31-A-333, kojim je upravljalo lice Dž.E. iz Visokog i pješakinja B.Z. iz Visokog, koja je tom prilikom zadobila povrede neutvrđenog stepena konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane službenika Policijske stanice Visoko.

Na području Kantona dogodilo se još dvanaest saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close