Izvještaj MUP-a ZDK za 17.03.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 17.03.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Zenica

U toku noći 16/17.03.2013. godine, na dijelu pruge Jelina-Vranduk, izvršena je krađa 26 betonskih protutegova sa tri napojna stuba, vlasništvo preduzeća „Željeznice F BiH”. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Visoko

U toku noći 16/17.03.2013. godine, u ulici Banjerska, izvršeno je krivično djelo teška krađa, kojom prilikom su iz kuće, vlasništvo B.S., otuđeni televizor i resiver. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Breza

Dana 17.03.2013. godine, u mjestu Potkraj, od strane lica S.E. izvršeno je krivično djelo nasilje u porodici nad svojom suprugom, koja je tom prilikom zadobila lake tjelesne povrede. Navedeni S.E. je lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama za zadržavanje, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.
 
BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close