Izvještaj MUP-a ZDK za 17.01.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 17.01.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona, javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 16/17.01.2013. godine, u mjestu Vranduk, u tunelu, izvršena je krađa neutvrđene količine napojnog kabla, vlasništvo preduzeća „Željeznice F BiH“. Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršila navedeno krivično djelo, policijski službenici Policijske stanice Nemila lišili su slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje lica K.A. i F.S., oba iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Olovo

Dana 17.01.2013. godine, u Ulici branilaca, u kladionici „Sport plus“, od strane Dž.A. iz Olova, izvršeno je razbojništvo nad radnicom M.S., kojom prilikom je od iste otuđio određenu količinu novca. Postupajući po navedenoj prijavi, policijski službenici Policijske stanice Olovo su u ulici Krivajska, lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje lice Dž.A. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Breza

Dana 17.01.2013. godine, u ulici Rudarska, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo golf II, registarskih oznaka T45-A-517, kojim je upravljao Dž.S. iz Breze, i pješak V.E., rođen 1979. godine, iz Breze, koji je tom prilikom smrtno stradao. Policijski službenici Policijske stanice Breza lišili su slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje vozača Dž.S., te je na licu mjesta saobraćajne nezgode izvršen uviđaj.

Tešanj

Dana 17.01.2013. godine, na magistralnom putu M-4, u mjestu Jelah, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo golf II, registarskih oznaka J42-O-753, kojim je upravljao M.A. iz Tešnja, i pješaci B.S., koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede, i B.A, koja je zadobila lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Na području Kantona dogodilo se još 11 saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close