Izvještaj MUP-a ZDK za 16.06.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 16.06.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 16.06.2014. godine, u 14,00 sati, u mjestu Ograina, izvršena je krađa šest komada zaštitne ograde-bankine, dužine oko 4,5 metara. U 14,50 sati, u mjestu Bistričak, zbog sumnje da su počinili navedeno krivično djelo, od strane službenika uniformisane policije lišeni su slobode B.S. i B.B., oba iz Zenice, nad kojima je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Žepče

Dana 16.06.2014. godine, u ulici Stjepana Radića, iz crkve „Sv. Antuna Padovanskog“ je otuđen laptop. Uviđaj su izvršili istražitelji Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Žepče

Dana 16.06.2014. godine, na putu M-17 u mjestu Donja Golubinja, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza teretnog motornog vozila marke „Iveco“, registarskih oznaka T58-J-051, kojim je upravljao Č.H. iz Hadžića, koji je tom prilikom zadobio povrede neutvrđenog stepena. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

Na području Kantona dogodilo se još 14 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close