Izvještaj MUP-a ZDK za 16.03.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 16.03.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva u kojima je devet lica zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.


KRIMINALITET

Zenica

Dana 16.03.2014. godine, u ulici Zukići, izvršeno je krivično djelo fizičkim napadom od strane lica P.Dž. nad licem Š.J., koje je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK.

U vremenskom periodu od 25.02. do 16.03.2014. godine, u mjestu Arnauti, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo Č.M., iz koje je otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close