Izvještaj MUP-a ZDK za 15.07.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 15.07.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 15.07.2014. godine, u ulici Talića brdo, policijski službenici Policijske stanice Centar su kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Lancia”, kojim je upravljalo lice D.A. iz Zenice, te su izvršenim pregledom kod saputnika u vozilu, lica Š.B. i T.S., oba iz Zenice, pronašli zeljastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Lica Š.B. i T.S. su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada, a na mjestu zaustavljanja i kontrolisanja vozila je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 15.07.2014. godine, u ulici Ivana Gundulića, policijski službenici Policijske stanice Crkvice kontrolisali su putničko motorno vozilo “Mercedes”, registarskih oznaka E02-A-574, kojim je upravljala Ć.I., dok se kao suvozač u istom vozilu nalazila B.M., obje iz Zenice, te su izvršenim pregledom u vozilu pronašli 6,70 grama praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Lica Ć.I. i B.M. su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, a službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I poduzimaju mjere i radnje na utvrđivanju svih činjenica, te dokumentovanju krivičnog djela izvršenog od strane navedenih lica.

Zavidovići

Dana 15.07.2014. godine, u 01,10 sati, u ulici Abdulvehab Ilhamije, iz stana vlasništvo J.R. od strane nepoznatog lica izvršena je krađa novca. Službenici Policijske stanice Zavidovići poduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršene teške krađe.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close